dinsdag 9 december 2008

De kerststal kerstkaart

Wil jij graag je vrienden en familie verassen met een originele en leuke kerstkaart? Wat dacht je van een drie dimensionale kerststal kerstkaart.

De volgende spullen heb je in ieder geval nodig om een kerststal kerstkaart te maken? Om te beginnen heb je een stuk karton in de vorm van een kerststal nodig, je kunt dit makkelijk krijgen door een plaatje van een kerststal op te zoeken, deze uit te printen en uit te knippen en de omtrek over te nemen op het karton. Ten tweede heb je twee maal een identiek plaatje van een kerststal nodig. Je kunt er ook voor kiezen om later de inhoud van de kerststal zelf in te vullen, in dit geval moet je van alle onderdelen die je in de kerststal wilt plaatsen drie identieke plaatsjes zoeken. (We gaan er voor het gemak verder van uit dat je in dit geval voor een plaatje op je kerstkaart hebt gekozen.) Verder heb je nodig wat kunstsneeuw, lijm, een schaar of mes, een stuk dun karton (+/- 2mm) en een klein beetje stro.

Is het moeilijk om een kerststal kerstkaart te maken?
Nee, in principe hoeft het niet moeilijk te zijn om zo'n kerstkaart te maken. Het is het makkelijkst om met het dakje van de kerstkaart te beginnen. Als je voor een plaatje gekozen hebt kun je simpelweg het dak van het kerststal plaatje bedekken met het stro.
Vervolgens kun je bepalen welke onderdelen van de kerststal je op de kerstkaart naar voren wilt laten komen. Een kerststal bestaat vaak uit enkele onderdelen en figuren die belangrijk zijn, zoals de kribbe, Jozef en Maria, de dieren, de drie koningen, de sterk boven de stal en de stal zelf. Wij raden je aan om twee of drie onderwerpen de de kerstkaart die je maakt naar voren te laten komen. Anders loop je het gevaar dat jou kerstkaart te druk en te zwaar wordt. Knip vervolgens de gekozen onderdelen uit het tweede plaatje van de kerststal en plak ze op het dunne stuk karton. Deze snij je vervolgens uit. Als je een bepaald onderdeel van je kerstkaart meer naar voren wilt laten komen als andere onderdelen kun je de procedure bij dit onderdeel herhalen. Daarna plak je de figuren op de zelfde figuren op je kerstkaart. Je zelf gemaakte kerststal kerstkaart is nu bijna klaar. Gebruik de kunstsneeuw voor extra decoratie en om een kerstsfeer te creƫren. Je kunte r ook nog voor keizen om andere decoratieve versiering aan je kerstkaart toe te voegen. De kunstsneeuw is ook handig om eventuele oneffenheden of foutjes op de kerstkaart te maskeren. Als laatste raden we je aan om de kerststal kerstkaarten in een stevige envelop te versturen. Veel plezier met het maken van je originele kerststal kerstkaart!

Geen opmerkingen: